Livet med hund

20. nov, 2018

FOR EN UKE!!

Vi pakket bilen å reiste sørover til min mor, og samtidig la vi inn litt utstillinger. Vi meldte på Chila i Leto hallen 10 og 11 november i håp om at hun skulle ta hjem det siste Certet, og begge to til Dogs4Al i Lillestrøm helgen etter. 

Chila klarte det lørdag i Letohallen.. Å da kunne hun titulerer seg som Norsk, Svensk, Finsk UCH, og siden hun da ble Champion i tre nordiske land, så er hun også nå Nordisk UCH. Kan trygt si vi var i lykkerus når vi kjørte tilbake til min mor. Søndag fant mannen i huset ut at han skulle ta med seg søndagens utstilling også siden hun allerede var påmeldt. Jeg og Beji koste oss heller hjemme hos min mor med en lang og god tur sammen. Det ble samme resultat som dagen før, men da uten cert for hun kunne ikke få det når hun er såkaldt "Fullcertet". 

Dagene fram til Lillestrøm, koste vi oss med turer langs Glåmma, besøk hos tanter og onkler som man er så heldig og fortsatt ha i livet sitt, tv titting og radiobingo med mamma. :-) 

Fredagen kom, og Nordisk Vinner sto på tapeten.. Chila endte opp med Excellent, og en kritikk som var grei.. Men men.. Sånn må det også gå noen ganger :-)  

Lørdag og Norsk Vinner: Benji er tilbake.. Han har begynt å løpe med meg igjen, og bare det er en liten seier i seg selv.. Han gjorde det veldig bra synes vi, og han endta opp som 4 beste Champion Hanhund med CK, men ingen plassering i hanhundklassen. Kritikken var strålende, og da er vi super fornøyd. Han er trygg og stabil, og viser ingen nervsitet eller skepsis når dommere vil kjenne og undersøke.. :-) Han har et fantastisk gemytt den gutten altså.

Chila tok revansje fra dagen før, og slo til å ble 1.Best tispe i åpen klasse med CK, og slo videre til med 1.BTK, BIM, CACIB og fikk titlen NORSK VINNER 2018, og kvalifiserte seg til CRUFT 2019..  I en alder av 2 år og 7 uker, så føles det som det er KJEMPESTORT, og vi er så utrolig stolte av hundene våre :-)

Jeg synes dommeren var en flink kar, som var nøye, kikket på ekstriøret ut fra hver enkel hund, og det likte jeg.. Jeg spurte ham om hva hun syntes sånn generelt om gemyttet på de norske hundene han hadde dømt, og han syntes det var generelt veldig bra.. Noen reserverte og litt smånervøse, men som han sa: "Vi kom oss gjennom med de også". Fint å høre at vi har generelt gode hunder her hjemme i Norge. 

Vi satt jo litt for oss selv på den ene siden av ringen, og jeg vil bare få si tusen takk tl dere som tok dere tiden og bryet med å komme bort og gratulerer oss med seieren. Det setter jeg veldig pris på. 

Jeg gratuleret de andre med sine seire, men jeg gjør det gjerne igjen, så... GRATULERER NOK EN GANG TIL ALLE VINNER PÅ D4A 2018 :-) 

23. okt, 2018

Chila og jeg tok turen opp til Salstraumen, og Salten Brukshundarrangement helgen 29-30 september 2018. Jeg hadde leid oss ei hytte som tilhører Saltstraumen hotell, og jeg ble gledelig overrasket.. Det var LUKSUS.. Chila og jeg fikk oss noen flotte turer, og fikk sett den RÅ kraften i aksjon.. Majestetisk. Fikk selvfølgelig tatt en del bilder også :-)

Chila var nettopp ferdig med sin løpetid, og formen hennes var tydelig ikke på topp, men jeg fant ut at vi prøver uansett. Vi hadde jo meldt på så.. Lørdagen var hun slapp og lite samarbeidsvillig, men vi fikk ikke disk, men heller ikke nok poeng til at det ble et kvlik løp.. Jaja.. Vi hadde neda en dag..

Tilbake på hytta koste vi oss etter en dag ute i regn og vind. 

Søndagen kom med samme været.. Litt mindre regn, men fortsatt vått.. Humøret til Chila var litt bedre, men fortsatt ikke på topp.. Denne dagen hadde hun litt mer kontakt med meg, og det resulterte i 177 poeng, og dermed et kvlik løp. Da har hun to kvalik løp i kl. 1, og vi får vel prøve på det tredje også :-) 

Håper det blir et arrangement her opp i nærheten i løpet av vinter/vår :-) 

Er sååå stolt av frøkna <3 

23. okt, 2018

Noen ganger så blir man faktisk veldig skuffet over resultater. Noen gange litt, og andre ganger veldig skuffet.. 

Man reiser jo rundt på konkurranser med et håp om at det skal gå bra. Kanskje ikke vinne, men i hvertfall at det skal gå bra. Noen ganger gjør det det, andre ganger ikke. De gangen det ikke gjør det, så blir man jo litt trist sånn med en gang, men jeg skal faktisk tørre å innrømme at etter NKK i Harstad i år, så ble jeg VELDIG skuffet.. Ok.. Ikke alle dommere kan like hunden din like mye, å når det er en kritikk jeg kan kjenne igjen, så takler jeg det, men når det blir sååå totalt anderledes en hva alle de andre dommere har sagt, da kjente jeg at jeg ble litt sur da.. Sorry.. Er bare et menneske selv om jeg vet hvordan gamet er :-) Chila har hele veien fått at hun er godt utviklet for alder, å så PLUTSELIG.. På 2-års dagen, er hun ikke det.. ? WHAT?? 

Jaja.. Skal innrømme at det gikk noen dager før det helt gikk opp for meg hvordan det gikk med hele NKK turen.. Søndagen på tur hjem så lurte jeg på om jeg hadde drømt alt, men DET hadde jeg jo ikke.. Så.. Da er det jo bare å prøve igjen da :-) Neste blir Leto hallen, helgen før Dogs4Al i Lillestrøm :-) 

 

9. okt, 2018

Åååhh!! Jeg sitter her å tenker på det som forhåpentligvis skal skje neste år. Nemlig paring og valper. Jeg gleder meg enormt, men samtidig gruer jeg meg. Vet jo at det stort sett går bra, men så finnes jo den lille risken der også da. Hva om, tenkt om, viss at.. Ja alle de tankene der. 

Jeg er så spendt på hvilke farger valpene etter Chila og Akiro vil få, hvordan blir de sånn generelt? Mange tanker som flyr i hodet. Den tispen Akiro paret i Sverige, er jo også ulvegrå, og de fikk valper som er viltfarget og rød fawn. Spenende spenende.. 

Jeg blir nok selv og beholde en valp etter denne kombinasjonen, for jeg har virkelig trua på den. Både mentalt, helse og eksteriør. Lurer på hvordan det blir og skal finne de rette familiene til valpene, og hvordan blir det å skal sende de fra seg etter flere uker under samme tak?  Hører andre oppdrettere sier at jeg kommer til og synes det er deilig når de reiser, og det har de nok rett i. Man blir kanskje litt sliten av en gjeng aktive små pirayaer etter noen uker :-) 

En ting er i hvert fall sikkert. Jeg begynner å bli skikkelig valpesjuk, jeg GLEDER meg til fødselen er over for det er den jeg er mest redd for, og jeg gleder meg til al valpekosen jeg skal få. 

Ha en flott kveld alle sammen :-) 

27. sep, 2018

Det er virkelig deilig å vite at man har et hjem nr. 2 når frøkna går i løp.. Benji bryr seg selvfølgelig ikke de første dagene, men etter hveret som dagene går, blir han mer og mer gira på frøkna. Det igjen skaper litt stress på de begge to. 

Så denne gangen tok far med seg Benji på hytta slik at de kunne nyte noen dager i fred og ro, og så reiste jeg og Chila innover noen dager senere, og de kjørte hjem. 

Disse dagene fikk vi oppleve litt skiftene vær kan man si.. Sol, regn, venid og SNØ. Chila bryr seg ikke, men mor syntes den snøen kom litt i tidligste lage. Men den er jo sikkert borte igjen nå. 

Nå sitter vi her og gruer oss til helga.. Da skal jeg og Chila på vår andre Rally Lydighets konkurranse, og vi, eller jeg, er veldig spendt.. Om a mor klarer og holde nervene i sjakk, s kanskje vi tar hjem et godkjent løp. Det er bare å krysse fingrene :-)