8. aug, 2018

Reiser og utstillinger

Tenk at nå er vi allerede i august, og sommeren står på hell. Høsten gjør snart sitt inntog, og deretter står Kong vinter og banker på. Men men.. Først litt om hvordan sommeren har vært så langt.

Etter besøket hos Akiro, gikk turen til Narvik, nærmere bestemt Sjomen, og en utstilling der. Der traff vi Stig Anders og hans Kone Mette, samt Wenche Pedersen. Lørdagen ble det Excellent, UK, CK, 1.UKK, 1.BTK og BIR på Chila, og Benji Excellent og 1.CHKK

Søndagen stilte kun Chila, og da ble det Excellent UK, CK, 1.UKK, 1.BTK og BIM. Da ble vi slått av en flott herremann som kom fra Danmark, og som var på en norgesferie. 

Neste tur gikk til Tromsø i et et foreferdelig vær. Storm og regn, så det ble lite søvn på meg den helgen. Var engstelig for at forteltet skulle løsne fra plugger, så jeg lå og passet på gjennom natten. Natt til lørdag ble det enda verre, og utstillingstelt ble tatt av vinden, og det var mange som måtte kjøpe seg nye etter den helgen. Lørdagen var det Tromsø Hundeklubb som hadde utstilling, og det var kun Chila som stilte den dagen. Den endte med en VG.. Jeg skal innrømme at jeg ble ganske paff med en gang etter den vinnerlykken vi hadde hatt frem til da.. Så mor trenge nok en liten oppvekker :-)

Søndagen var det NKK utstilling, og vi håpet selvfølgelig på det siste CACIB til Benji. Det var sååå nært!! Han ble slått av en flott herremann fra Finland, og endte opp med Excellent, 1.CHKK, CK, 2.BHK med R.Cacib. Jeg var utrolig fornøyd med det også, får for meg var det viktigste den dagen at han faktisk LØP ved siden av meg. Han hadde TEMPO :-) Det er en stor fremgang, siden han er mer den typen som ikke skjønner poenget med å løpe.. I hvert fall så lenge han har et bånd på seg ;-)

Chila gjorde det enda bedre. Hun fikk Excellent, 1 UKK, CK, 1.BTK med CACIB og BIM. Det ble hennes andre CACIB. Nå har hun et i FInland og et her i Norge. :-)

Hun tok seg også en runde på egenhånd den frøkna, for hun klarte og komme seg ut av halsbåndet. Det har alltid vært min store redsel når vi er slike tilstelinger, og denne gangen skjedde det altså. Jeg kunne SE hvor frustrert og redd hun ble, for hun hørte stemmen min som lokket på henne, men hun klarte ikke og finne meg i mylderet av mennesker og hunder, telt og alt som følger med. Det var noen som forsøkte og hive frem og ta henne i nakken, men da brølte jeg ut at det fikk de ikke LOV til. Heldigvis var det en dame der med roen i behold, som stakk frem en godbit, og fikk Chila til seg. Da kom jeg meg mellom alle Leonbergere som sto der (med Benji på slep) og Chila oppdaget meg. Fikk på båndet igjen og fikk henne med meg i teltet. Nå er nytt halsbånd kjøpt inn :-) 

Etter Tromsø ble det NKK Trondheim med Chila. Nå var hun begynt å miste en god del pels, så jeg var spendt på hvordan resultatene ville bli. Jeg gledet meg til og treffe Bente Kristel Knutsen igjen og hennes Søte og herlige Mocca. Når vi kom til utstillingsplassen merket jeg at Chila fikk et flachback fra Tromsø og den opplevelsen der. Halen ville ikke opp, og hun viste meg at hun syntes det var uttrygt. Vi kom oss i teltet til Bente, og der satt vi bare og snakket, hilste på andre hunder og mennesker, og hun roet seg fint ned. Men halen ville ikke være oppe hele tiden i ringen, så vi måtte jobbe litt med den. Men Chila endte opp med Excellent, 1.UKK, CK og 3. BTK. Så jeg var MER en happy. 

Etter turen til Trondheim og noendager hjemme, reiste vi bare noen mil til et sted som heter Leirfjord. Der var det en liten utstilling over to dager. Her stilte jeg ut begge to begge dagene. Man må jo støtte opp om "lokal samfunnet" også. Synes det står stor respekt av de i hundemiljøene som står på og arrangerer slike arrangement for oss andre. 

Benji endte opp med Excellent, 1.CHKK, CK, 1.BHK og BIR på lørdagen, og søndagen ble det en Excellent. 

Chila fikk Excellent på lørdag og VG på søndagen. Kan jo ikke vinne hver gang heller :-) 

Vi pakket sammen og reiste hjem med de nydligste hundene som finnes. :-) Tap og vinn med samme sinn :-) 

Nå var det meningen vi skulle reise til Piteå i Sverige og stille de der på en internasjonal utstilling. Vi overnattet ca 2 timer før Piteå, men valgte å snu og reise hjem da det var langt over 30 grader. Jeg bestemte meg for at det ville jeg ikke utsette hundene for. Det kommer flere sjangser. Så vi snudde bilen og reiste hjem. 

Så gikk turen til Kemi i Finland. Det var varmt der også, men vi fant skygge og det var litt vind. Men de minuttene vi sto på banen, de føltes veldig lange, men begge hundene tok det med fatning å gjorde en super jobb. Vi var så heldig og treffe på Siv og Per, og vi hadde selvfølgelig mye snakk om hund. Slik blir det bare. 

Benji 2.CHKK med Excellent, og Chila 1.UKK, Excellent, CK og 3. BTK. Gratulerer til Siv og Per med seieren den dagen. Vel fortjent <3 

Så var det hjem igjen, og da sto oppussing av kjøkken på tapetet. Vi er godt i gang, men det er fortsatt en del ting igjen. Selvfølgelig dukker det opp små utfordringer når man pusser opp eldre hus, men vi klarer å finne løsninger. Blir ikke 100% pefekt, men bort i mot :-) 

Neste tur tok vi til Sverige, nærmere bestemt Vemdalen. Der traf vi igjen et eldre ektepar (75 og 76 år) som vi traff der i fjor. Vi var sammen med de i tre dager, og det var like hyggelig som i fjor. To slagferdige mennesker med en haug av humor og energi. 

Det ble ikke noe besøk hos Karin og Stefan i år, da de hadde ferie mens vi var der, men det ble badetur for hundene, og tur opp på fjellet. Det er så vakkert rundt Vemdalen, og jeg kunne virkelig tenket med et sommerhus der nede. :-) 

Vi avsluttet vår ukestur i Sverige med en Nordic Utstilling i Svenstavik, og det var vår første sådan. Vi traff på Gunilla med Moltas, og det er alltid koselig. 

Benji fikk 2.CHKK med  Excellent.

Chila tok med seg Excellent, 1.UKK,  CK, 1.BTK, CERT, NORDIC CERT og BIM. 

Alt i alt har vi hatt en flott sommer så langt, både med været, som kom i midten av juli, utstillinger og ikke minst møte med trivelige bekjente Vi har fortsatt noen utstillinger vi skal på, og den neste er her i Mo i Rana. Så går reisen til Selbu, før Sortland, Harstad, Leto og avlutningsvis Dogs4Al i november. Vi arrangere også Nord-Norsk Eurasiertreff 31.08-02.09 på Ulvsvåg, og det gleder vi oss ekstra til. Der treffer vi så utrolig mange koselig og hyggelig hundefolk, og ikke minst mange herlige flotte representanter for rasen vår. Etter det blir det nok ingen utstilling før i 2020, da vi planlegger valper neste år :-) Mer info om det vil dere finne under valpeplaner :-) 

Ha en fortsatt flott sommer/høst, å nye innlegg kommer sporadisk. 

Trude